grapemollhay2

I The Savoy Cocktailbook er der en cocktail bestående af lige dele gin, slåengin og vermouth – justeret med orange bitters og lidt sukker. The Moll Cocktail.

Enkelt, klassisk og ret velsmagende. Jeg har valgt at dreje den en lille smule ved at tilsætte friskpresset grapefrugtjuice i stedet for at søde med sukker.

Jeg valgte at bruge Hayman’s navy-strength Royal Dock gin. En god, klassisk og kraftig gin der kan hamle op med de søde og frugtige indspark fra slåengin og vermouth. Netop slåenginnen var også fra Haymans; rund, frugtig og med tilpas sødme.

grapemollhay1

Noilly Prat’en fik lov at udgøre vermouthen, sammen med nogle dashes af Bitter Truths Orange bitter.

grapemollhay4grapemollhay3grapemollhay6

3 cl gin, 3 cl slåengin, 3cl vermouth og 2 cl grapefrugtjuice blev shaked med rigeligt is og orange bitteren. For de der ikke vil have for meget krydderi i, så start med et enkelt dryp bitter, shake og smag, og fortsæt til det passer. Prøv ikke for mange gange, ellers får du for meget smeltevand.

Garnér med et stort stykke grapefrugtskal – giv det et squeeze udover glasset, inden du lægger det i glasset så man får de lækre æteriske olier med til både duft og smag.

grapemollhay5