smokeyoldtom1

Jeg har længe gået og funderet over en cocktail med old tom gin, absinth og røget whisky. Det var en lækker cocktail på K-Bar i København der satte mine hjerneceller i gang.

Jeg skulle jo klart lave min egen udgave med samme smagselementer – så her er min udgave: Hayman’s Old Tom gin med bitters, lidt absinth, og så en gang hø-røg!

Udgangspunktet var den let sødlige, urtekrydrede og runde Haymans’s Old Tom gin. Med krydderi fra Angostura bitter hjælper den med til at smagsforstærke, og skaber god harmoni i den færdige drink. Derfor er Old Tom varianten super til cocktails.

smokeyoldtom2

Ginnen fik selskab af en halv teskefuld absinth. Her har jeg brugt Moulin Vert Absinthe, en absinth der har godt med anis, men også en god urtesmag.

smokeyoldtom3

Jeg brugte 4 cl Hayman’s Old Tom gin, 0,5 teskefuld absinth, 2-3 dashes angostura bitter.

For at tilføre røgsmag blandede jeg spiritusen uden is i en skål og satte den på en tallerken med en god tøt hø ved siden af. Jeg antændte høet med en gasbrænder, og satte så en glasbowle over. Det fik lov at stå i ca. 20-30 sekunder før jeg fjernede bowlen.

smokeyoldtom4 smokeyoldtom5

Det fik en røretur i masser af is, og blev sigtet over i et lille smageglas. En rigtig herrecocktail til de eventyrlystne!