Mælkefri middag del 5 – Torsk med brændt hvidløg og æblepuré

torsk1

Denne ret er rummer en af mine yndlingskombinationer: Torsk, timian, æble, bacon og citron.

Jeg plejer at lave denne kombination med smør også, men den gik ikke denne gang da det skulle være mælkefrit – og jeg må indrømme at man faktisk ikke savner smørret, hvis bare fisken er af prima kvalitet og den får nok bacon!

Torsken blev skåret ud i passende portioner og saltet et par timer før servering og sat på køl. Fisken blev blot vendt på begge stegeflader i lidt hvedemel, og stegt i rigeligt rapsolie til der var god skorpe og den var lige akkurat lun i kernen(mærk efter med en kødnål).

Fisken fik revet brændt hvidløg over, et trick jeg først stødte på hos Erland Fjordrejen.dk. Hvidløgsfed der bliver bagt i ovnen til de er helt sorte og tørre. Det giver max-grill-kød-umami-smag!

Æblepuréen blev lavet ved at koge et par skrællede grønne æbler ind med rigelige mængde timian og bacon. Det hele blev tilsidst Bamix’et og smagt til med citronskal.

Til retten fik vi en af mine yndlings hvidvine; La Chablisienne la pierrelée Chablis 2008 – god syrlighed, citrus og mineralske noter, og en mundfylde der sig godt til den lidt sarte fisk.

2 comments

  1. Den ret var simpelthen så lækker – helt klart blandt de bedste af dem vi fik serveret! Kombinationen af æble, bacon, timian og citron går virkelig godt til torsken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *