Nytårsaften 2012 – Fire små appetizers

appetizer8

Middagen nytårsaften startede med disse små snacks og en god champagne.

Det er så hyggeligt med små happere til at starte med, og det er altid en spændende måde at introducere smagskombinationer eller andre eksperimenter.

Den første var chips lavet af saltet og tørret sagogrød med et blad rucola ovenpå, et par gelétern af tomatsaft og balsamicoeddike og en spåne Grana Padano ost ovenpå.

Chips’ne laver man ved at koge sagogryn i rigeligt saltet vand indtil de er klare, og derefter sprede dem ud i et tyndt lag på en bageplade og tørre dem i ovnen. Herefter kan de friteres ved høj varme, så de puffer lidt.

Geléerne lavede jeg med agar-agar tilsat tomatsaften(og den anden med balsamicoeddiken) og kogt forsigtig i et par minutter. Efter ca. 10min har geléen sat sig og man kan skære tern af det.

appetizer4

Den næste var et stykke kogt rødbede udstukket med en rund udstikker, penslet med kastanje-honning og drysset med sort peber. Rødbederne blev omviklet med lækker pata negra skinke(sortfodsskinke), og rullet stramt med plasticfilm. Efter et par timer på køl skar jeg små skiver af rullerne og pillede filmen af.

appetizer3

Ved servering lagde jeg en lille stilk rød basilikum på.

appetizer2

Jomfruhummerhalerne blev stegt kort på en pande og kølede derefter af. De blev arrangeret i små glasskåle ovenpå en klat mayo(Bamix i 10 sekunder med 1 økoæg+1spsk sød sennep+1 tsk hvidvinseddike+300ml solsikkeolie+lidt salt) og drysset med puffet perlebyg.

Inden servering blev de små glasskåle sat under en glasklokke og fyldt med røg i ca. 10 min. Lige inden de blev sat på bordet blev klokken på ny fyldt med røg så der var lidt lejrbålstemning ved bordet når “låget” løftes.

appetizer1

Den sidste appetizer var denne æggesalat – Vagtelæg ovenpå en creme lavet med artiskokker.

Æggene blev kogt i 2,5 minut og lagt i iskoldt vand. Det stopper kogningen og gør dem lettere at pille.

Artiskokkerne blev trimmet lidt til og kogt til de var møre. Herefter skrællede jeg alt det ubrugelige af og ud – og stegte “hjertern” til de brunede godt på den ene side.

De blev blended til en glat puré og tilsat en klat 38% creme fraiche og et godt drys peber og salt.

appetizer5

Cremen og æggene blev anrettet i små WECK glas og drysset med lidt karse.

appetizer6

6 comments

 1. Heidi siger:

  Så utrolig elegant! Jeg er endnu engang imponeret over din opfindsomhed!

 2. Erland siger:

  Flot – flot – dine snacks ser super godt ud

 3. Eva siger:

  Hej,
  må jeg spørge hvor de små glasskåle er fra?

  Mvh Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *