Nytår 2013 del 8: Lakridssponge og kokosmousse med limecreme, frossen hvid chokolade og salmiaknougatine

9_lakrids3

Så blev det desserttid! Nytårsmenuen indeholdt to desserter. Her er den ene, som er en temmelig sort/hvid sag.

En luftig lakridskage med en blød mousse lavet på kokosmælk med en sortfarvet limecreme og sprød nougatine med salmiaksmag.

Denne ret kræver lidt udstyr i form af en sifonflaske. Den bruges både til kagen og til moussen.

Spongekagen er ret nem: 2 spsk lakridspulver, 2 spsk sort konditorfarve, 2 æg, 50gr sukker, 25 gr mel mixede jeg sammen med min trofaste Bamix stavblender. Blandingen sigtede jeg og hældte den på en halvliters sifonflaske og gav den to patroner NO2. Jeg lod flasken hvile på køl i 20 minutters tid og skød den så i nogle papbægre og “bagte” dem én af gangen i 40-50sek på fuld spade i mikrobølgeovnen. Kagen lod jeg køle af og rev den forsigtig i rustikke stykker inden anretning.

Nougatinen lavede jeg ved at smelte noget isomalt i et tyndt lag i ovnen, og så dryssede jeg med knuste salmiakbolscher og lod dem smelte ned i så det blev marmoreret.

9_lakrids1

Moussen lavede jeg ved at piske et par æggeblommer med 30gr sukker og lidt vaniljeessens (hjemmelavet essens btw.: en flaske rom + 25-30 flækkede vaniljestænger) til det var blevet lyst. Så lunede jeg en lille dåse fuldfed kokosmælk og med 3 blade opblødt husblas til det var smeltet ud. Jeg blandede æggesnapsen og kokosmælken sammen, og vendte letpisket flødeskum (af ca. 2dl fløde) i. Blandingen køles af og hældes på sifonflaske + to patroner NO2.

Limecremen er egentlig ikke en creme som sådan. Jeg brugte en opskrift på lemoncurd og erstattede bare citron med lime. Cremen fik en gang sort farve, bare fordi.

Det sidste element var en lille klods frossent hvid chokoladeskum. Det lavede jeg ved at smelte hvid chokolade ud i lidt fløde og piske det godt op. Det smed jeg så på frost og skar nogle blokke ud lige inden servering.

There you have it: en sort og hvid dessert.. lidt brun.. og lidt grå… men overall.. sort og hvid!

9_lakrids2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *